Drsna vrata lesena ali so lahko steklena, notranja ali zunanja za brunarice

Drsna vrata – lesena ali steklena zagotavljajo kakovost

 

Drsna vrata, lesena ali steklena so s pojavom na trgu vrat naredila kar velik zasuk, saj je v preteklosti veljalo, da so notranja vrata lahko narejena zgolj s krilnim odpiranjem, bodisi z enim krilom ali dvema, sedaj pa imate z drsnimi vrati tudi drugo možnost odpiranja, obenem pa so se pojavili tudi novi materiali. Drsna vrata, bodisi so to lesena ali steklena, imajo številne prednosti v primerjavi z navadnimi vrati, kar vsako leto prepriča več kupcev, predvsem tistih, ki želijo boljše izkoristiti prostore v katerih živijo ali delajo ali pa imajo ozke hodnike in se bi krilna vrata težko odpirala.

Seveda pa niso drsna vrata lesena primerna samo za majhna stanovanja, ampak so zaradi estetskega videza priljubljena izbira tudi na vikendih, možnost pa je izbrati tudi lesena vrata za brunarico, ki so masivna in primerna za takšno hišo. Les je naraven material in verjamemo, da bo domu dal domačnost, v obliki drsnih lesenih vrat ali pa notranjega pohištva. Lesena notranja vrata so izjemno estetsko dopolnilo prostorom in eden zadnjih mozaikov za lep in urejen dom, v katerem boste lahko brezskrbno preživljali svoj prosti čas.

Lesena vrata za brunarico

Drsna vrata lesena boljše izkoristijo prostor kot pa krilna

 

Drsna lesena vrata so izjemen dodatek vsakemu domu, bodisi prostorom v majhnem stanovanju ali v veliki hiši, saj je les naraven material, ki domu vdihne domačnost, prijeten občutek in poskrbi za dobro počutje. Drsna lesena vrata imajo v primerjavi z navadnimi vrati glavno prednost v tem, da se odpirajo drsno, ob steni, tako da potrebujete tam nekoliko prostora ali pa zgolj zamaknete omare za širino vrat. S tem odprete prostor, saj lahko tudi na sredino postavite določeno omaro, postelja je lahko do vrat, saj jih ni potrebno odpirati in bivanje bo takoj nekoliko lažje.

Lesena drsna vrata so še posebej priljubljena v majhnih prostorih, saj je tam zelo pomembno, dobro izkoristiti prostor, seveda pa to ne pomeni, da jih drugje ne moremo imeti, ravno nasprotno. Poleg lesenih drsnih vrat so sedaj izjemno priljubljena tudi steklena drsna vrata, ki so nekoliko težja, zato je še toliko bolj pomembno, da imate kakovostna vodila, ki poskrbijo za enostavno drsenje vrat ter dolgo življenjsko dobo drsnih vrat.

Ne glede na izbiro, ki je velikokrat odvisna od tega ali imate bolj moderno opremljen dom, kamor bolj sodijo steklena vrata ali pa ste ljubitelji naravnih materialov ter tradicionalnega doma, kjer bo prevladoval les boste nad drsnimi vrati, lesenimi ali steklenimi izjemno navdušeni in bo vaše bivanje takoj veliko bolj enostavno in prijetno.

 

Lesena notranja vrata imajo izjemen estetski videz in pridih domačnosti

 

Les je naraven material, ki daje vsakemu prostoru ali domu pridih domačnosti, poskrbi za sproščeno vzdušje in prijetno bivanje, zato se veliko ljudi odloči za lesena notranja vrata, še posebej tam, kjer je prostor opremljen nekoliko bolj tradicionalno s pridihom preteklosti, čeprav je seveda les mogoče kombinirati tudi v moderno opremljenih domovih. Les ima izjemen estetski videz in lesena notranja vrata narejena iz kakovostnega lesa bodo poskrbela da bo prostor zaokrožen v celoto in lepega videza. Lesena notranja vrata so prva stvar, ki jo vidite, preden vstopite v prostor, zato je pomembno da so lepega videza, seveda pa morajo biti tudi funkcionalna z enostavnim odpiranjem in zapiranjem.

Izbirate lahko med različnimi vrstami lesa in seveda barvami, odvisno od vašega notranjega dizajna, najboljše je, da se stvari ujemajo, saj boste le tako dobili popoln prostor, ki ste si ga vedno želeli. Les je material, ki bo pozitivno vplival na vas, vaše družinske člane in seveda tudi goste, zato so lesena notranja vrata, drsna ali navadna, prava izbira za vas in nad njimi nikakor ne boste razočarani, prej nasprotno, verjetno vas bodo začarala in poskrbela za lepo bivanje.

Drsna vrata lesena

Drsna lesena vrata imajo lahko vodila na steni ali stropu

 

Pri drsnih lesenih vratih, kot že ime pove, je odpiranje drsno ob steni, kar pomeni, da je izjemno pomembno poleg kvalitetnih vrat kupiti tudi kakovostna vodila, ki bodo zdržala težo ter jih seveda ustrezno pritrditi. Vodila so lahko pritrjena na strop ali steno, odvisno od vaših želja in materialov, saj so nekateri materiali kot je na primer steklo težji in je včasih boljše, da so vodila pritrjena na strop kot na steno. Z drsnimi lesenimi vrati ali pa steklenimi, boste dobili popolnoma nov prostor, odpiranje bo enostavno in prostori bodo veliko bolj primerni za bivanje.

Drsna vrata so vrata prihodnosti, to potrjuje vse večje povpraševanje po drsnih vratih, bodisi lesenih za vse ljubitelje naravnih materialov, bodisi steklenih za vse tiste, ki prisegajo na novo, moderno, nekoliko drugačno in vsakdo lahko najde svoja drsna vrata. Lesena notranja vrata se velikokrat uporabljajo tudi kot lesena vrata za brunarico, objekt, ki v ospredje postavi les in vrata zaokrožijo celoto.