Drsalke po ugodnih cenah so na voljo za profesionalce in rekreativce

Drsalke so namenjene enem najlepših in najelegantnejših športov, še posebej če so to drsalke za umetnostno drsanje. Prve drsalke so bile narejene že pred mnogo, mnogo leti iz konjskih kosti, na stopala pa so jih pritrdili z usnjenimi trakovi. Seveda so to bile najprej moške drsalke in tisti, ki si jih je nadel, se je moral poganjati po ledu z drogom, kateri je imel na koncu ostro konico. Časi so se spremenili, drsalke so se z leti razvijale tako kot vsa ostala športna oprema, nastalo je mnogo drsališč in danes je mogoče kupiti drsalke kakršne vam srce poželi. Seveda so prvi otroci. Otroške drsalke so namenjene aktivnemu preživljanju prostega časa na drsališču, otroci pa se lahko usmerijo v treniranje hokeja ali umetnostnega drsanja, če jim je seveda to všeč. Na izbiro je mnogo vrst otroških drsalk, ki imajo različne namene. Drsalke za umetnostno drsanje navadno izberejo deklice, vedno pa se najdejo tudi izjeme saj je kar nekaj fantov pri nas, ki se profesionalno ukvarjajo s tem. Prav tako kot vse ostale drsalke so narejene iz čevlja, kateri ima na podplatu pritrjena rezila. Le ta je mogoče menjati kar stori tisti, ki je za to usposobljen. Klasične, rekreativne otroške drsalke danes, so bolj športnega videza in so precej podobne rolerjem. Ker se ta šport izvaja na ledu kjer je navadno hladno, morajo biti tako drsalke otroške in za odrasle dobro izolirane, da je stopalo na toplem. Z leti so se tudi materiali precej spremenili in izboljšali, tako da se je življenjska doba drsalk občutno podaljšala.

Drsalke

 

Moške drsalke, otroške in ženske drsalke – rekreacija za vso družino

Zakaj ne bi vsa družina preživljala prostega časa na ledu? Drsalke ženske in moške drsalke je mogoče dobiti po zelo sprejemljivih cenah, prav tako je kakovost za začetnike in za tiste, ki že nekaj znajo – vrhunska. Drsalke otroške in vse ostale, je mogoče čisto enostavno obuti. Ker imajo malčki s tem navado težave, so opremljene s plastičnimi sponkami, katere omogočajo kar se da enostavno obuvanje. Le te lahko regulirate, saj mora biti stopalo v drsalki dobro fiksirano, da ne pride do zvina ali celo zloma. Kot pri vsakem športu je potrebno nekaj časa nameniti izobraževanju otroka o varnosti. To je dobro in prav da storite, še preden mu otroške drsalke nadenete. Najboljši zgled pa so vedno in povsod starši. Tako pri moških drsalkah, kot pri ženskih so materiali topli, dodana mrežica pa odlično preprečuje potenje noge. Ker so čevlji anatomsko oblikovani, lepo oprimejo nogo in nošenje oz. vožnja z moškimi in ženskimi drsalkami je izredno udobna. Z njimi boste svojim malčkom z lahkoto sledili po ledeni ploskvi in se tudi sami morda naučili kaj novega.

 

Kakšne moške drsalke naj izbere začetnik?

Drsalke se razlikujejo po tipih. Tako moške drsalke kot ženske so namenjene za različne načine drsanja (rekreativno, freestyle, hitrostno, umetnostno in hokej). Nekaterih tipov je več na izbiro pri moških drsalkah, nekaterih pa pri ženskih, kar je  odvisno od povpraševanja. Posledično se tudi drsalke pojavijo na tržišču v več izvedbah. Veliko otroških drsalk je na izbiro za vse variante drsanja, saj so otroci tisti, ki jih najbolj vleče na led. Ker je rekreacijsko drsanje najpogostejše, je tudi rekreativnih drsalk – ženskih in moških največ v trgovinah. Če se želite le drsati in ne nadgrajevati svojega znanja, so te kot nalašč za vas. Velika večina jih je iz vzdržljivih, plastičnih materialov, s katerimi lahko sproščeno in dolgo drsate. Usnjene so bolj kot ne ostale le še drsalke za umetnostno drsanje, ampak so tudi te velikokrat narejene iz umetnih materialov. Ženske drsalke so prav tako oblikovane anatomsko, zavezujejo se s plastično zaponko in trakovi, dodatno pa jih fiksirate na nogo še z vezalkami. Oprijem mora biti močan tudi pri ženskih drsalkah, kljub temu pa mora še vedno omogočati sproščeno gibanje in drsanje. Noga v čevlju nikakor ne sme dreveneti, niti ne smete čutiti mravljincev. Rezila drsalk – otroških, moških in ženskih so narejena iz kakovostnega, nerjavečega jekla in so ob nespametnem obnašanju na drsališču lahko zelo nevarna.

Drsalke otroške

 

Drsalke za umetnostno drsanje se na pogled skorajda niso spremenile

Bistvo pri drsalkah za umetnostno drsanje so rezila, katere morajo imeti določeno stopnjo ostrine, saj lahko le tako lahko ohranijo popoln nadzor na ledu. Navadno se rezila drsalk za umetnostno drsanje ostrijo šele kasneje, takoj pri nakupu so topa. Ostri jih tisti, ki je za to zadolžen in popolnoma pozna kaj profesionalna drsalka ali tista, ki je s treningi šele začela, potrebuje. Vedeti mora kakšen je njen stil drsanja, njena moč in pripravljenost. Rezila drsalk za umetnostno drsanje so različna in vedeti morate kaj kupujete. Od hokejskih drsalk se razlikujejo po številu zobcev na sprednji strani rezila, saj igrajo ti pri umetnostnem drsanju veliko vlogo. Ker je čevelj drsalk narejen iz treh mehkih plasti se te optimalno prilagodijo stopalu in omogočajo nemoteno drsanje in izvajanje figur.