Dom starejših občanov – klic v sili z ElderON za boljšo varnost

V domovih starejših občanov se pomanjkanje osebja najbolj občuti v nočnem času. Ker je ponoči več pacev, odtavanj in podobnih primerov in ker je čas od klica v sili do ukrepanja veliko daljši, so potrebni obhodi osebja na vsaki 2 uri. A le redko kateri dom uspe izpolniti zakonsko predpisane normative, da bi dosegali varnost svojih oskrbovancev. Velika večina mora dodatno zaposliti več osebja, kar prinese dodatno finačno obremenitev doma starejših občanov.
Odlično rešitev prinaša sistem ElderOn, ki ga je razvilo podjetje Gridtech, v želji, da bi izboljšali varnost stanovalcev v nočnem času, obenem pa podprli osebje pri njihovi vsakdanji rutini. Sistem ElderOn je preprost sistem, ki obsega posteljni senzor z WIFI povezavo, ki se namesti pod vzmetnico stanovalca, učljive in prilagodljive algoritme v oblaku ter sistem obveščanja osebja v primeru zaznave potencialno nevarne situacije preko obstoječega SOS sistema. Senzor zbira podatke, te pa potem obdelajo napredni algortimi, ki se učijo navad posameznega starostnika in se mu tako prilagajajo. S tem se zmanjša število lažnih alarmov oz. klicev v sili.

Profesionalni sistem ElderOnS sistemom ElderOn bosta tako varnost kot oskrba starostnikov v domu starejših občanov dobila dodano vrednost. Naredite več z manj osebja in zmanjšajte skupne stroške dela.