Oblačila za dojenčka naj bodo zdravju in okolju prijazna

Oblačila za dojenčka morajo biti mehka, udobna, obenem pa tudi slediti sodobni trendom, ki jih narekuje moda za dojenčke.  Za novorojenčke so toplo priporočljiva eko oblačila, izdelana iz ekološko pridelanega bombaža.

Oblačila za dojenčke

Za prva oblačila je priporočljivo kupiti le nekaj osnovnih kosov. Dojenček namreč tako hitro raste, da je treba nenehno kupovati nove. Gotovo imamo prijatelje ali znance, ki nam lahko posodijo oblačila, ki so jih njihovi otroci že prerastli. Pri izbiri oblačil za dojenčka je pomembno naslednje. Oblačila morajo biti praktična, nad vse pomembno pa je tudi, da so enostavna za pranje. Dojenčka je namreč potrebno večkrat na dan preobleči. Po nekaj mesecih, ko se bo naš otrok začel gibati in plaziti, je pomembno tudi, da ga oblečemo v udobna oblačila, ki ne zdrsnejo in ga pri gibanju ne omejujejo.

Bodiji za dojenčke so univerzalno oblačilo, v katerem se bo vsak otrok počutil več kot odlično, ne glede na njegov spol. Največkrat se jih uporablja vse dokler ima otrok plenico, nekateri pa jih nosijo tudi do tretjega leta starosti, saj jih njihov način zapenjanja v razkoraku, dobro varuje pred mrazom. Na voljo so v različnih velikostih in barvah, z dolgimi in kratkimi rokavi.

Kompleti za dojenčke se pogosto uporabljajo kot darilo mladim staršem ali mladi mamici, največkrat pa so sestavljeni iz stvari, ki so potrebne, da svojega novega družinskega člana odnesemo iz porodnišnice. Navadno vsebujejo jopico, hlače, kapico in nogavičke in so izdelani iz mehkega materiala.