Dodatki za kuhinjo so pri načrtovanju kuhinje zelo pomembni

Dodatki za kuhinjo povečajo funkcionalnost osnovne opreme

 

Dodatki za kuhinjo so tista pika na i, ki poskrbi za organiziranost oziroma urejenost prostora. S premišljeno izbranimi dodatki bo priprava obrokov bistveno manj zamudna. Vedno boste namreč vedeli, kje se nahaja določena sestavina ali pripomoček za kuhanje, obenem pa bo možen enostaven in hiter dostop.

Dodatki za kuhinjo naj bodo v vaših mislih že med načrtovanjem opreme

Pri izdelavi, katere pomemben del oz. predstopnja je izris, je vsekakor ključna osnovna oprema kuhinje, vendar pa si vsaj del vaše pozornosti zagotovo zaslužijo različni dodatki. Ko se torej sprašujete, ali bi bila primernejša modernejša ali rustikalna oprema, katere materiale in barve izbrati itn., ne smete povsem zanemariti vpliva, ki ga imajo dodatki za kuhinjo. Kot omenjeno, nam ti dodatki močno olajšajo proces priprave hrane. Najpogostejši dodatki za kuhinjo so nedvomno organizatorji posode, pribora in začimb. Z njimi poskrbimo za več reda in izboljšano funkcionalnost, hkrati pa za lažje vzdrževanje/čiščenje. Novost med dodatki za kuhinjo pa so t. i. »izvlečne shrambe«, s pomočjo katerih je možno izjemno učinkovito shranjevanje različnih živil. Gre za predale oz. police ki jih enostavno pripeljemo iz omare. Živila so torej enostavno dostopna, zaradi dobre preglednosti pa hitro najdemo natanko tisto, kar potrebujemo. Seveda se mora o želeni opremi vsak posameznik odločati sam, saj najbolje pozna lastne potrebe med procesom kuhanja, vendar je treba pri tem opozoriti, da so dodatki nekaj, o čemer je smiselno razmišljati že takrat, ko se načrtuje oprema kuhinje (oz. pri izrisu). Le tako si lahko zares zamislimo prostor, ki ga bomo kasneje uporabljali.

Oprema kuhinje in dodatki po meri: možne tudi kuhinje s šankom

 

Dodatki za kuhinjoV Mizarstvu Avbelj, družinskem podjetju z bogato tradicijo delovanja, vam ponujamo izdelavo pohištva po meri, vključno z opremo kuhinje. Pri izdelavi se prilagodimo vsem vašim željam glede stila, barv, materialov itn., obenem pa so možni različni uporabni dodatki. Poleg že omenjenih izvlečnih shramb/košar se lahko odločite tudi za vgradnjo dodatkov, kot so ločevalniki odpadkov in LED-lučke. Pravi naslov smo tako za tiste, ki vas zanimajo klasične izvedbe, kot za stranke, ki razmišljajo o malce bolj unikatnih rešitvah. Med drugim so možne kuhinje s šankom oziroma z otokom. Šank ni rezerviran le za gostinske lokale, ampak nanj vedno pogosteje naletimo v povsem običajnih domovih. Seveda gre tu običajno za nekoliko drugače oblikovanje in manjše šanke. Kuhinje s šankom so še posebej pogosta izbira tam, kjer je prostor povezan z jedilnico in/ali dnevno sobo. S šankom namreč zlahka ustvarimo rahlo pregrado med posameznimi območji. Poleg tega pa so kuhinje s šankom precej pogoste v manjših stanovanjih, npr. v garsonjerah. Šank ima tu običajno dvojno funkcijo – prinaša dodatno shranjevalno in delovno površino, hkrati pa ga je mogoče uporabiti za obedovanje (šank mora biti v tem primeru nekoliko nižji – ali pa so potrebni malce višji stoli, ki spominjajo na barske). S šankom lahko torej nadomestimo klasično jedilno mizo in tako prihranimo nekaj prostora.

Izris kuhinje vam pomaga ugotoviti, ali je izbrana oprema zares prava

Pohištvo po meri

Niste povsem prepričani, ali se bo oprema, ki ste si jo zamislili, skladala s konkretnim prostorom? Vas skrbi, kako bo videti kombinacija opreme in specifičnih dodatkov? V Mizarstvu Avbelj vam ponujamo izris kuhinje: izris opreme bo poskrbel, da si boste precej lažje predstavljali končno podobo prostora. Če se odločite za izris, bo možno preizkušanje različnih postavitev, barvnih kombinacij itn. Izris vam omogoča preigravanje različnih možnosti, dokler ne najdete kombinacije, s katero ste resnično zadovoljni. Šele ko s pomočjo izrisa odkrijete rešitev, ki je zares skladna z vašimi željami in specifikami prostora, ki ga opremljate, se začne izdelava po meri. Vabimo vas, da nam čim prej pošljete povpraševanje. V najkrajšem možnem času vam bomo posredovali podrobnejše informacije v povezavi z možnimi termini za izris oziroma z nadaljnjimi koraki.