Kakovostne zaščitne delovne obleke lahko najamemo

Delovne obleke so stare toliko, kot so stari poklici, v katerih jih ljudje opravljajo. V dolgi zgodovini so se delovna oblačila z izpopolnjenimi materiali, kroji in dodatki le prilagajala delavcu, da je bolje in udobneje opravljal svoje delo. Poglavitni funkciji delovnih oblačil sta torej udobje in zaščita. Imajo pa tudi drugo, na videz zanemarljivo funkcijo, ki pa še zdaleč ni nepomembna. Če so delovne obleke urejene in čiste, ter se delavcu lepo prilegajo, bodo sporočale mnogo več kot le to, da so delovno oblačilo. Primerno izbrane barve, materiali, kombinacije posameznih kosov oblačil, njihova funkcionalnost, predvsem pa njihovo dobro prileganje, sporočajo, da je pred vami predstavnik podjetja, ki mu je mar za kakovostne storitve in ugled podjetja.

Delovni kombinezoni so nadvse praktična zaščitna delovna obleka, brez katere si določene panoge in poklici svojega dela sploh ne predstavljajo več. Ker so izdelani iz trpežnih materialov, so primerni za vse vremenske razmere in letne čase. Praktičnost delovnega kombinezona se pokaže predvsem pri poklicih, kjer se zaposleni pri svojem delu veliko giblje – se sklanja ali vzpenja, skratka, svoje delo opravlja v položajih, kjer ga neprimerno zasnovan kroj delovne obleke, lahko ovira. Delovni kombinezon ščiti ledveni del hrbta pred vetrom, mrazom in vlago, zaradi česar je delavec z delovno obleko zaščiten tudi v neugodnih delovnih razmerah. Udobne, ne preširoke hlače, ki se podaljšujejo v oprsnik in naramnice, uporabljajo zaposleni v različnih gospodarskih panogah. Zaščitni delovni kombinezon pa je zelo praktična rešitev tudi pri delovnih oblekah za enkratno uporabo, le da ima kombinezon v tem primeru dodane dolge rokave in zaščito zgornjega dela telesa. Najpogosteje se zaščitni delovni kombinezon uporablja za higienska in monterska dela, delo v laboratorijih ali pri delu s kemikalijami, prahom ali umazanijo.

Za mrzle zimske mesece so primerni podloženi delovni kombinezoni, kjer je delavec, ki svoje delo običajno opravlja na prostem ali v neogrevanih objektih, zaščiten z dodatno plastjo materiala, ki zadržuje toploto, a vseeno odvaja odvečno vlago. K zimskim delovnim oblačilom sodijo tudi primerna topla obutev, rokavice, ščitniki in pokrivala.

Delovna oblačila

Kakovostna delovna obleka nudi zaščito

Določene poklice, kot so električar, varilec, delavec v kemični industriji, gozdar in podobno, mora delovna obleka tudi varovati pred morebitnimi poškodbami pri delu. Zaščitna delovna oblačila so izdelana iz posebnih materialov, ki so odporna na ogenj, vročino, vodo ali maščobo. Najbolj izpostavljeni deli oblačila so ojačani, na primer na kolenih ali komolcih, oblačila imajo dodana odsevne trakove za boljšo vidljivost ali pa je vanje vdelana posebna mrežica iz kevlarskih vlaken, ki denimo, gozdarja, ščiti pred naključnimi urezninami motorne žage. Podjetje, ki izdeluje zaščitne delovne obleke mora upoštevati standarde in predpise, ki veljajo na tem področju.

 

Snovanje funkcionalnih in udobnih delovnih oblačil

Delovne obleke so namenjene tako moškim kot ženskam in morajo biti že v sami zasnovi krojene tako, da so funkcionalne in udobne. Premišljeno jim morajo biti dodani žepi, zadrge, gumbi, deli za prezračevanje in različni našitki. Podjetja, katerih zaposleni potrebujejo zaščitna oblačila, lahko kroje delovnih oblek zasnujejo skupaj z usposobljenimi in izkušenimi svetovalci podjetja Lindstrom, ki za vaše zaposlene oblikujejo in individualno prilagodijo posamezne delovne obleke ali celotno kolekcijo delovnih oblačil. Na tak način zaposleni v podjetju pridobijo unikatna delovna oblačila, njihova prednost pa je tudi, da se odlično prilegajo in se hkrati ujemajo z barvami podjetja, ki ga predstavljajo. Na delovno oblačilo, narejeno po meri, je lahko uvezen logotip podjetja v različnih barvnih kombinacijah.

Zaščitne delovne obleke so narejene iz kakovostnih, sodobnih materialov, ki kljub mnogim pranjem, čiščenjem in intenzivni uporabi, ohranjajo prvotno obliko in videz oblačil. V primeru izdelave zaščitnih  delovnih oblek po meri, se oblačila lahko izdelajo iz najbolj funkcionalnih materialov – antibakterijskih, termoregulacijskih, temperaturno- ali kemično- odpornih, antistatičnih ali prahotesnih. Zaščitna oblačila po meri se popolnoma prilagodijo okoliščinam dela zaposlenih.

Zaščitna  obleka

Najem delovnih oblek je ugodnejši od nakupa

Nakup zaščitnih delovnih oblačil za zaposlene predstavlja za podjetje precejšnje stroške. Z nakupom oblačil seveda pridejo tudi stroški vzdrževanja in čiščenja, zato se vse več podjetij odloča za najem delovnih oblačil. Cena najema delovnih oblačil običajno zajema tudi čiščenje in vzdrževanje najetih delovnih oblek, popravila in zamenjave obrabljenih delov oblačil, dostavo delovnih oblek do podjetja in celo skladiščenje delovnih oblačil, če se njihova kombinacija razlikuje glede na letni čas. Z najemom zaščitne delovne obleke podjetja poskrbijo, da delovna oblačila zaposlenih v vsakem trenutku ustrezajo predpisani zakonodaji in standardom. Najete delovne uniforme vselej ustrezajo tudi higienskim predpisom.

Najem delovnih oblačil je v zadnjem času postal običajen za vsa področja delovnih uniform – v zdravstvu, gradbeništvu, gostinstvu, kovinarski industriji, elektro panogah, gozdarstvu in drugih. S to odločitvijo postane vaše podjetje tudi bolj okolju prijazno, saj so delovna oblačila podjetja Lindstrom izdelana v skladu z načeli hierarhije ravnanja z odpadki: tekstil je izdelan samo za dejanske potrebe, izguba tkanin je zmanjšana in izdelki so oblikovani tako, da so enostavni za popravilo in trpežni v smislu uporabe in vzdrževanja. Oblačila se reciklirajo, dokler niso v končni fazi neuporabna. Odpaden tekstil predelajo v nove izdelke, mehansko reciklirajo v nove surovine ali pa jih zažgejo, da postanejo vir energije.