Delovne obleke, kot so na primer halje, lahko tudi najamete!

Delovne obleke zagotavljajo zaščito pred umazanijo, poškodbami, različnimi vremenskimi razmerami in mnogimi drugimi dejavniki. Hkrati pa predstavljajo nekakšno uniformo, po kateri hitro prepoznamo pripadnike posameznih poklicev/zaposlene v določenem podjetju. Prav je torej, da razmisleku o tem, kakšne delovne obleke izbrati, posvetimo nekaj pozornosti, saj bodo najverjetneje v uporabi še precej časa.Delovna obleka

Kako izbrati primerne delovne hlače, jakne, halje in druge obleke?

Izredno pomembno je, da upoštevate specifike posameznih poklicev. Včasih npr. povsem zadostujejo halje, spet drugič pa so zaradi ekstremnejših razmer potrebni celotni kompleti, ki običajno zajemajo delovne hlače in delovne jakne oziroma kombinezon. Pri razmišljanju o tem, kakšne naj bodo obleke, so pomembna predvsem naslednja vprašanja:

  • Se bodo delovne obleke uporabljale le v zaprtih prostorih ali tudi na prostem?
  • So zaposleni pogosto izpostavljeni potencialno nevarnim snovem?
  • Kako trpežni morajo biti materiali?
  • Je treba zagotoviti dobro vidnost zaposlenih v razmerah, ko vidljivost praviloma ni najboljša?
  • Kako visokim/nizkim temperaturam so običajno izpostavljeni zaposleni?
  • Kako pomembna je vizualna podoba oblek – jo želite morda uskladiti s siceršnjo grafično podobo podjetja (npr. s tiskanjem logotipa podjetja na delovne halje in druge kose)?

Za določene poklice je zaščitna obleka še posebej pomembna

Včasih okoliščine zahtevajo, da poskrbimo za to, da bo zaščitna obleka zagotavljala resnično optimalno varnost, kar pomeni, da mora biti izdelana posebej za specifična okolja/pogoje. Zgolj klasične delovne halje v takšnih primerih zagotovo ne bi bile dovolj. Tako so npr. za varilce potrebne posebne delovne jakne iz ognjevarnih materialov, gozdarji potrebujejo delovne hlače, ki so izdelane tako, da varujejo pred urezninami ipd. Kadar gre za poklice, pri katerih je tveganje za poškodbe nadpovprečno visoko, moramo biti torej zelo previdni in se prepričati, da zaščitna obleka zares ustreza najstrožjim standardom. S tem zaposlene zavarujete pred resnejšimi nezgodami ali pred dolgoročnimi zdravstvenimi težavami, zato to zagotovo ni eno tistih področij, kjer bi bilo smiselno pretirano varčevati.

Zasčitna delovna obleka

Delovne halje oziroma delovne obleke po dogovoru se izplača najeti!

Mnogi delodajalci še vedno mislijo, da je edina možnost, če želijo zagotoviti ustrezne obleke za svoje zaposlene, nakup. Vendar pa je resnica povsem drugačna. Tudi pri nas se namreč vse bolj uveljavlja najem delovne obleke, ki zajema poljubne kose – delovne hlače, halje, kombinezone itn. Če se zanimate za to opcijo, bomo v podjetju  Lindström poskrbeli, da vam zagotovimo natanko tisto, kar potrebujete. Z različnimi tekstilnimi storitvami se ukvarjamo že več kot 170 let, s svojo dejavnostjo pa smo prisotni v številnih državah po Evropi. Veseli smo, da lahko s svojimi storitvami pomagamo vse večjemu številu podjetij iz Slovenije, ki sodelujejo z nami. Odločitev, da najamete delovne halje in druge obleke, ki jih potrebujete za svoje zaposleni, pomeni, da se vam ne bo treba ukvarjati z vzdrževanjem oz. pranjem in sušenjem teh oblačil, vmesnimi popravili, shranjevanjem (če so denimo določene obleke uporabne le v posameznih letnih časih) itn. Ko upoštevate vse stroške, hitro ugotovite, da se vam najem precej bolj izplača od nakupa. V primeru sodelovanja z nami odpade že začetni strošek investicije, saj za nabavo poskrbimo mi – vi plačate izključno mesečni najem. Še pred tem pa se seveda z vami pogovorimo glede vaših želja. Tako se dogovorimo glede števila kosov, ki jih potrebujete, želenih lastnosti oblačil in pogostosti menjave. Poskrbeli bomo, da bodo obleke povsem ustrezala specifikam industrije (možna je npr. posebna zaščitna obleka) in vašim zaposlenim – da bi to dosegli, po potrebi izvedemo dodatne prilagoditve pred prvo predajo.

Najem oblek pomeni velik časovni prihranek

Skrb za to, da bodo imeli delavci vedno na razpolago čiste delovne halje oz. obleke, ki jih potrebujejo, zahteva kar nekaj časa in energije. Nenehno je treba načrtovati pranje, pri čemer običajno ne zadostuje klasična metoda, ampak je za doseganje ustreznih higienskih standardov potrebno industrijsko pranje. Časovno potratno je nedvomno tudi načrtovanje popravil/iskanje izvajalcev tovrstnih del. Na koncu, ko se oblačila (delovne jakne, halje idr.) dokončno obrabijo, pa je treba misliti še na to, da jih pravilno odvržemo/recikliramo. Vse naštete in še mnoge druge skrbi odpadejo, če si delovne obleke izposodite pri nas. Ob dogovorjenih dnevih bomo poskrbeli za dostavo svežih, brezhibno čistih oblačil – halje oziroma kose po dogovoru dostavimo vse do omaric zaposlenih! Obenem pa bo seveda izveden odvoz umazanih kosov. Nobene potrebe ni torej po tem, da bi si denimo belili glavo z vprašanji, kot je to, ali bodo imeli zaposleni naslednji dan na voljo čiste delovne halje. Svoj čas in energijo lahko usmerite v mnogo koristnejše naloge, kar bo nedvomno pripomoglo k povečanju uspešnosti vašega podjetja. Se ukvarjate s sezonsko dejavnostjo, zato potrebujete oblačila le za določeno obdobje? V tem primeru je izposoja še posebej ekonomična rešitev. Plačali boste le za čas dejanskega najema, v vmesnem obdobju pa bomo nato mi skrbeli za ustrezno skladiščenje oblačil, ne da bi imeli vi s tem kakršne koli stroške.