Zaščitna oprema vas varuje in vam omogoča nemoteno gibanje

Zaščitna oprema je sestavni del delovnega procesa varjenja. Ne glede na to, ali je to vaše vsakodnevno delo ali hobi, morate zaščititi svoje telo. Z zaščitno opremo iz Varikonove ponudbe si zagotovite, da boste lahko še naprej delali na projektih in dejavnostih, ki jih imate radi in ki vam zagotavljajo preživetje. Možnosti je veliko, vedno pa je pri zaščitni opremi važna kakovost in natančnost izdelave. Ko kupujete zaščitno opremo, je vredno poskrbeti, da ste izbrali primerne izdelke za vrsto dela, ki ga opravljate. Pri tem vam pomagajo tudi naši strokovnjaki, zato ne oklevajte in vedno povprašajte za nasvet. V naših prostorih imamo dovolj prostora, da lahko opremo tudi preizkusite, zato si za vas vedno vzamemo čas. Tudi pri montaži in vzdrževanju prisegamo na oseben pristop. Naše izkušnje in znanje so prepričali že številne zveste stranke v Sloveniji in tujini.

Zaščitna oprema

V Varikonovi ponudbi delovna zaščitna oprema za varilce

V tradiciji našega družinskega podjetja že dolgo ponujamo najkakovostnejšo delovno zaščitno opremo. Vsa zaščitna oprema za varilce je narejena iz kakovostnih materialov, ki ne prepuščajo ognja in vročine ter tako zagotavljajo zdravje in varnost vas in vaših sodelavcev. Vse od glave do peta je treba biti zavarovan, pri tem pa zlasti paziti na oči. Očala sicer ne nudijo zaščite celotnega obraza kot maske, so pa primerna, če opravljate delo, kjer je nošenje čelade ovira. Pri uporabi očal morate imeti dodatno delovno zaščito za obraz in glavo, saj sta neposredno izpostavljena, ko varite, zato sta skoraj vedno v nevarnosti izpostavljenosti poškodbam. Paziti morate, da ne pride do resnih opeklin zaradi iskrenja ali staljene kovine, kar lahko povzroči poškodbe oči ali ust. Svetla svetloba, ki jo nastane pri uporabi varilne opreme, lahko povzroči takojšnjo in nepopravljivo škodo vašim očem. Resnično si prizadevajte, da bi te nevarnosti preprečili, zato uporabite varilne maske, varilna očala in odsesovalne sisteme.

Optrel avtomatska varilna maska vam omogoča nemoteno dihanje

Avtomatska varilna maska priznane znamke Optrel vas lahko zaščiti pred nevarnimi iskrami in kovinskimi delci. Izdelana je iz kakovostnih materialov in tehnološko dovršena, kar omogoča, da se vidno polje poveča kar šestkrat toliko kot običajne varilne maske. V Varikonovi ponudbi boste našli maske, ki omogočajo varilcem, da natančno vidijo, kaj se v resnici dogaja v varilni talini. Prepričani smo, da bo varilna maska Optrel postala nepogrešljiv del vaše opreme v delavnici. Te maske za samodejno zatemnitev imajo vgrajene filtre, ki omogočajo, da bo varilčeva slika svetla tudi v slabih vidnih pogojih. Napajanje je baterijsko, kar vam omogoča prihranek časa med različnimi projekti, saj maske ne bo treba snemati. Naši strokovnjaki in prodajalci vam bodo svetovali pri izbiri glede na vaše potrebe in zmožnosti, vedno pa je treba upoštevati vrsto vizirja, težo maske, udobje in preglednost. Ne pozabite, da boste vašo masko uporabljali vsak dan, zato poskrbite, da boste izbrali tisto, ki vas bo najbolje zaščitila in vam omogočila največ udobja pri delu. Zelo pomembno je namreč, da niste izpostavljeni škodljivim plinom.

Treba pa je tudi opozoriti na odsesovalne sisteme, ki skrbijo za kakovost zraka v delovnih prostorih in za prezračevanje prostorov. Ogrevane kovine lahko v zrak namreč sproščajo strupene pline, zlasti magnezijev in cinkov dim. Te kemikalije lahko povzročijo astmo, simptome podobne Parkinsonovi bolezni, izgubo sluha in celo pljučnega raka. Kemper MaxiFil in MaxiFil Clean nudita visoko zmogljivost odstranjevanja prahu brez kontaminacije, prav tako pa lahko pri obeh pričakujete dolgo življenjsko dobo.  

Vse modele delovnih rokavic in ostale artikle najdete na spletni strani

V naši bogati ponudbi zaščitne opreme najdete tudi delovne rokavice, predpasnike, rute in zaščitna oblačila. Predeli rok in prsi so najbolj blizu vročini in tudi to je treba upoštevati pri izbiri vaše zaščitne opreme. Glede na vaše delo boste potrebovali bodisi varilno jakno ali varilni predpasnik z ločenimi varilnimi rokavi. Rokavice pri varjenju vedno potrebujete, ne glede na to, kje in v kakšni intenzivnosti ga izvajate.

Varilni rokavi imajo podoben namen kot varilni jopič, vendar pokrivajo samo vaše roke. Glede na potrebe po prožnosti pri delovnih nalogah boste skupaj z našimi strokovnjaki izbrali tudi primerno opremo. Če delate predvsem na projektih, kjer je varjenje hitro in enostavno opravljeno, vam bodo zadostovale rokavice s predpasnikom in rokavi. Ti imajo podoben namen kot varilna jakna, razen da pokrivajo samo vaše roke. Običajno segajo od zapestja do ramena, kjer se pritrdijo na vašo srajco ali predpasnik. Imajo luknje za namestitev rokavic, tako da ste zaščiteni pred prsti do roke. Po navadi jih ni potrebno nositi skupaj z varilnimi jaknami, vendar vedno s predpasniki. Predpasniki večinoma pokrivajo celoten trup in del spodnjega dela telesa. Pogosto imajo tudi vgrajene žepke, ki so priročni v vsaki delavnici. Z zaščitno opremo iz Varikona ste vedno dovolj zaščiteni, vaša koža pa lahko še vedno diha. Gibanje vam je v največji možni meri omogočeno, oblačila so trpežna. Vabimo vas, da jih preizkusite in se nam oglasite. Pričakujemo vas osebno, prek telefona ali elektronske pošte, vse izdelke in njihove fotografije pa najdete na naši spletni strani. Svetovali vam bomo tudi, če imate posebne želje, netipične zahteve ali če se vam zdi, da v naši ponudbi ne najdete nič zase. Vedno se namreč prilagodimo posameznemu kupcu. Vaša varnost je naša prednostna naloga!