Poglavitne prednosti toplotnih črpalk zrak – voda

Najboljše toplotne črpalke zrak – voda na tržišču odlikuje predvsem nizka poraba električne energije za delovanje – s kakovostno toplotno črpalko namreč lahko prihranimo do 70 % energije. Odlikuje jih tudi tiho, nemoteče delovanje, prednosti sta njihova velikost in praktičnost pri nameščanju v objekte, za kar niso potrebni večji posegi in z njimi povezani stroški. Udobje ob uporabi toplotne črpalke pa njen lastnik najprej opazi pri pripravi tople sanitarne vode – najboljše toplotne črpalke zrak – voda, sanitarno vodo segrejejo z nizkimi stroški, tople vode je dovolj za vse potrebe gospodinjstva, visoka je tudi temperatura v grelniku in izgube grelnika so nizke.

Cena toplotne črpalke je odvisna od različnih dejavnikov, predvsem pa tega, za kakšno napravo gre. Cenovno najugodnejša je zagotovo izbira toplotne črpalka zrak – voda. Cena z montažo je precej nižja, kot če se odločite za toplotno črpalko voda – voda ali zemlja – voda. Cena tovrstne toplotne črpalke z montažo vred, je privlačna tudi zaradi dejstva, da je sama montaža toplotne črpalke hitra, enostavna ter izvedljiva v pravzaprav katerem koli objektu. Toplotne črpalke zrak – voda se torej lahko pohvalijo z izjemno energijsko učinkovitostjo, zato se naložba v nakup toplotne črpalke zrak – voda, s hitrim in občutnim znižanjem stroškov ogrevanja, uporabniku hitro povrne.

Ugodna cena toplotne črpalke z montažo

 

Kako deluje toplotna črpalka in kaj jo sestavlja?

Toplotna črpalka deluje po načelih termodinamike. Povedano preprosto; toploto črpa iz enega vira in jo premakne v drugega. Območje, iz katerega črpalka toploto načrpa, je vedno bolj vroče od površine, kamor toploto dostavi. Toplotni izvor so lahko različne lokacije: zrak, zemlja ali voda. Različni toplotni izvori so tudi vzrok, zakaj obstajajo različni tipi toplotnih črpalk.

Delovanje črpalke poteka v zaprtem krogotoku, kjer se tekoči delovni medij (hladilno sredstvo) uparja, komprimira in ponovno utekočinja. Le na tak način je mogoče toplotno energijo iz nižjega temperaturnega nivoja dvigniti na višji nivo. Hladilno sredstvo ostane pri tem nespremenjeno in se v krogotoku ne porablja in ne izpušča v okolje.

Toplotno črpalko sestavljajo: krmilnik, ki z regulacijo poskrbi za optimalno delovanje same toplotne črpalke kot celotnega ogrevalnega sistema ter prilagaja delovanje črpalke zunanji ter prostorski temperaturi. Električni grelec – ki v primeru ekstremno nizkih zunanjih temperatur ali okvare, poskrbi za nemoteno ogrevanje stavbe. Optimiziran toplotni prenosnik zagotavlja učinkovito delovanje

toplotne črpalke, zmogljiva in energetsko varčna obtočna črpalka pa omogoča zanesljivo in stabilno delovanje celotnega ogrevalnega sistema z minimalnimi izgubami energije. Nekatere toplotne črpalke imajo vgrajen tudi bojler za sanitarno vodo, ki poskrbi za hitro in učinkovito ogrevanje sanitarne vode ter s svojo izolacijo zmanjšuje toplotne izgube. Ima tudi revizijsko odprtino za enostavno čiščenje in dolgo življenjsko dobo.

Krmiljenje toplotne črpalke je mogoče prek spleta, z uporabo mobilnega telefona, računalnika ali tablice, kar uporabniku omogoča popolno udobje. Toplotno črpalko lahko upravljamo iz pisarne, na poti domov ali celo z dopusta. Storitev krmiljenja toplotne črpalke preverjeno deluje prek spletnega brskalnika, na praktično vseh operacijskih sistemih kot so Microsoft Windows, Android, iOS in drugih. Nameščanje posebnih aplikacij na računalnik ali telefon ni potrebno.

 

Visokotemperaturne toplotne črpalke zrak – voda

Toplotne črpalke so kompatibilne z že obstoječimi sistemi ogrevanja, na primer za ogrevanje celotnega stanovanja z radiatorji ali za ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem bojlerju. Predstavljajo odlično rešitev pri obnovi starejših hiš ali za ogrevanje slabše izoliranih objektov. Sistemi z visokotemperaturnimi ogrevalnimi telesi (npr. radiatorji) porabijo več energije od nizkotemperaturnih (npr. talno ogrevanje), v vsakem primeru pa je z uporabo toplotne črpalke zrak – voda strošek ogrevanja občutno nižji, v primerjavi s tradicionalnimi energenti (npr. kurilno olje, plin idr.).

Tudi toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode uporabniku omogočajo visoke prihranke, več kot 60 % lahko z njimi prihranimo na letni ravni. Toplotne črpalke za sanitarno vodo pa delujejo tudi pri temperaturah vstopnega zraka do -10°C. Še več: če želimo, lahko z njimi ohlajamo drug prostor, na primer klet ali shrambo, kjer za hrambo jestvin potrebujemo hladnejši zrak. Toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode učinkovito nadomeščajo električni bojler ali kateri drugi, manj varčen način ogrevanja sanitarne vode. Kot glavni vir delovanja uporabljajo zrak, na voljo pa so v številnih različnih izvedbah, z različno velikimi bojlerji, kar omogoča izbor optimalne toplotne črpalke, glede na številčnost uporabnikov sanitarne vode in glede na druge zahteve, ki bi jih uporabniki morda imeli.

Za svojo družine izberite le najboljše

 

Odlična jesenska akcija toplotnih črpalk

V jesenski akciji podjetja Orca Energija, d. o. o., z nakupom toplotne črpalke za sanitarno vodo, dobite še brezplačno montažo (pri modelu ZSW 300), brezplačno 5-letno garancijo, 10 % popust (pri modelu ZSW 300) in 15 % popust za vse druge modele ter dodaten 3 % popust za predplačilo. Slovensko podjetje Orca Energija, d. o. o., nudi svojim strankam tudi zanesljivo servisno mrežo in zagotavlja

hiter in strokoven servis vseh pri njih kupljenih naprav. V jesenski akciji podjetja Orca Energija, d. o. o., si oglejte še ponudbo toplotnih črpalk zrak – voda, Orcine toplotne črpalke v svoji kakovosti in delovanju visoko presegajo celo najstrožje evropske standarde, kar dokazujejo certifikati najpomembnejših neodvisnih strokovnih institucij v Evropi. Njihove toplotne črpalke se odlično obnesejo tako pri ogrevanju novogradenj kot tudi pri radiatorskem ogrevanju hiš in poslovnih prostorov.

Pohitite in si z nakupom toplotne črpalke v jesenski akciji zagotovite izjemne prihranke!