Bakrenje predmetov prepustite strokovnjakom

Bakrenje predmetov ponuja številne prednosti. Baker je mehka kovina, zaradi česar je odlična izbira za galvaniziranje z drugimi fleksibilnimi kovinskimi materiali ali predmeti. Baker se ne loči od drugih kovin, tudi ko je upognjen. Odlične prevodne lastnosti bakra omogočajo učinkovitejše učinke kot drugi materiali za uporabo z električnimi sestavnimi deli, zato je bakrenje široko uporabljeno v elektronski industriji. Če se uporablja kot osnovni premaz za oblogo iz niklja, je bakrenje v primerjavi z drugimi materiali vrhunska zaščita pred korozijo.

Danes je bakrenje predmetov ali nanašanje bakra kot prevleke na drugo kovino zelo rafinirana in učinkovita metoda, na katero se mnoge industrije zanašajo. Odlične toplotne in prevodne lastnosti bakra omogočajo posebno uporabno snov v številnih ogrevalnih, industrijskih in električnih aplikacijah. Bakrenje se pogosto uporablja tudi pri zaščiti pred korozijo.

Številne uporabe bakrenih oblog vključujejo uporabo podlaka v primerih, ko je zaželeno povečano oprijemanje dodatnih premazov iz drugih materialov, saj zagotavlja gladko in enakomerno pokritost. Bakrenje se lahko uporablja kot obdelava za pripravo površin za spajkanje. Običajno je prisotno tudi v panogah, kot je vesoljska tehnologija.

Cianidno bakrenje omogoča, da je prevleka zelo enakomerno razporejena po površini artikla.  Sijajno bakrenje po drugi strani, pa je najbolj primerno za predmete, kjer želimo doseči visoki sijaj.

Ker so procesi bakrenja lahko zapleteni, je bolje, da delo zaupate strokovnjakom kot je družinsko podjetje Žlindra d.o.o., ki posluje že od leta 1948.