Med najbolj priljubljenimi cilji je Antalya – Turčija ostaja top destinacija

Antalya, Turčija, je med najbolj priljubljenimi počitniškimi destinacijami, tudi za Slovence. Gotovo ste že videli slike ali videoposnetke, ne da bi se sploh zavedali, da gre za lokacijo Antalya. Turčija je prepoznavna po atributih, kot so nebeško modre peščene plaže, bleščeče sonce in barvitost rastlinja. Poleg plaž pa so še ostale zanimivosti, ki jih nudi Antalya. Turčija, zlasti to mesto na jugu države, ki leži neposredno ob Sredozemskem morju, vabi z naslednjim:

1) Čudovite plaže. Tukaj boste našli preko dvesto plaž, uvrščenih na seznam plaž z najčistejšim morjem, saj je neoporečno kopanje zaščitni znak voda okoli mesta Antalya. Turčija ima nešteto plaž. V regiji najbolj znana je Turkizna plaža, najdete pa jih lahko še na desetine. Mila klima, ki zagotavlja tople temperature, je najboljša garancija, da bodo plaže polne tudi v mesecih, ko sicer v Evropi vlada mraz.

2) Odlična in okusna kuhinja. Le kdo ne pozna dobrot, kot so burek, kebab in razne pite. Številne vrste zelenjave in sadja so na rodovitnih tleh v okolici že stoletja skrbele za razvajanje brbončic in za dodaten zaslužek prebivalcev mesta Antalya. Turčija je sloves svojih jedi ponesla tudi izven meja in tipični okusi turške gastronomije so se razširili po vsem svetu.

3) Nočno življenje. Ker je v regiji vselej veliko število turistov, je bogata tudi ponudba nočnega življenja v okolici mesta Antalya. Turčija ima lokale, klube in restavracije, ki kar tekmujejo v tem, kdo bo privabil več obiskovalcev. Najlepše pri vsem pa je, da veliko dejavnosti poteka kar na prostem, saj toplo podnebje to dopušča.

antalya-turcija-dopust

Za sanjske počitnice izberite mesto Antalya. All inclusive ponudba je res bogata!

Za vse, ki vas mika popoln oddih od ponorelega sveta, priporočamo Antalya all inclusive ponudbo. Gre za hotele visokega kakovostnega razreda, ki zagotavljajo izpolnitev vaših želja v mestu Antalya. All inclusive aranžma vas res razvaja. V enem od najbolj znanih hotelov omogoča nastanitev in hrano, obenem pa tudi dodatke. To pomeni, da lahko do milega jeste in pijete v hotelskem kompleksu, ne da bi vam bilo treba kaj dodatno plačati.

Vas mika koktajl na strehi? Ni problema. Antalya all inclusive ponudba lahko pomeni tudi to. Dodajte zabavne aktivnosti in animacijo, izlete in varstvo otrok, pa posebne pozornosti, kot je romantična večerja ali lokalni plesi. Vse to je del ekskluzivnih aranžmajev v letovišču Antalya, all inclusive ponudba pa niti ni tako zelo draga. Zakaj si ne bi letošnjih zimskih počitnic popestrili s kraljevsko opcijo med hotelskimi ponudbami?

antalya-all-inclusive ponudba s hoteli je zelo stevilcna

Vas mika dopust? Turčija je priljubljena destinacija!

Seveda še vse veliko več od sprehodov po Antalyi in sončenja na tamkajšnjih plažah pa nudi kakovosten dopust. Turčija s svojo raznolikostjo vedno preseneča. Kaj vse še lahko najdete v tej veliki, poseljeni in vsestransko zanimivi državi, kjer se stikata evropska in azijska celina?

• Pohodništvo. Poleg morja in rajskih plaž si privoščite tudi čudovite razglede po pohodnih poteh za dopust. Turčija ima številna pogorja in vzpetine ter več nacionalnih parkov z neverjetnimi pohodi. Zelo priljubljeno je starodavno mesto Termessos v istoimenskem narodnem parku. Ta enourni pohod se konča s čudovitim razgledom iz izjemno dobro ohranjenega rimskega gledališča.

• Zgodovina. Že v prejšnjem odstavku smo nakazali, da je Turčija zakladnica zgodovine, ki sega tisočletja nazaj. Zaradi ugodne lege in strateškega položaja je bila vedno med zelo zaželenimi lokacijami za poseljevanje s strani različnih ljudstev. Tu se je tudi bila bitka za prevlado krščanskega ali islamskega sveta. Vse te sledi so še danes vidne v muzejih, pa tudi na prostem.

• Nakupovanje. Se še spomnite nakupovalnih izletov v Turčijo konec osemdesetih in v začetku devetdesetih letih, ko smo na turških bazarjih našli vse od usnjenih jaken prek nakita do baklav? Od takrat se je nakupovalna izkušnja v Turčiji zelo spremenila in bazarji ostajajo le še pričevanja preteklosti, ki jih organizirajo v bolj tradicionalnih okoljih ali za turiste. Država pa ima zelo razvito gospodarstvo in močan srednji sloj, ki skupaj s turisti ustvarja znaten promet v trgovinski dejavnosti, pa naj gre za elektroniko, kozmetične izdelke ali seveda hrano in pijačo.

dopust-turcija

Pobeg zimskemu mrazu je Antalya: hotel že od 400 eur dalje

Idealen cilj za pobeg zimskemu mrazu in sivini, ki trenutno vladata v Sloveniji, je torej lahko turško mesto Antalya. Hoteli so na voljo že od okoli 400 evrov za teden po osebi dalje. Vas rado zebe? Privoščite si novo dozo energije in zaplešite v turških ritmih, začinjenih z obilico sonca.

Če ne veste, kdaj bi potovali, vam lahko predlagamo, da v Antalyi preživite vsaj tri dni. Takšna dolžina oddiha vam zagotavlja dovolj časa za raziskovanje mesta in drugih znamenitosti v regiji. V tem času lahko obdelate vse najpomembnejše vidike te destinacije, hkrati pa vam ne bo dolgčas in v službi vas ne bodo začeli pogrešati. Imeli boste dovolj časa za sprostitev na plaži, raziskovanje starodavnih ruševin in za okušanje vseh dobrot iz slastne turške kuhinje.

You may also like...